Vánoce s radostí aneb pochlubme se svým splněným přáním

prosince 24, 2014

Vánoce jsou svátky klidu a míru. Dnes večer každý z nás usedne ke stolu se svými nejbližšími a společně si užijeme jeden z nejdůležitějších svátků v roce. Pochutnáme si na bramborovém salátu, kaprovi (bacha na kosti!) a jako malé děti budeme sem tam pošilhávat po stromečku a dárcích, které se schovávají pod ním - a neříkejte, že ne. Věřím, že i když všichni miluje Vánoce především kvůli magické atmosféře a pocitu, že jste se opět všichni setkali, jsou dárky dnes už jednou z neoddělitelných součástí tohoto svátku. A protože v nás zabalené dárečky dokážou vždy vyvolat to malé dítě, které se už třese, než bude moci odstranit balící papír a odhalit tajemství, které skrývá, rozhodl jsem se vytvořit tento malý projekt. 


Na počátku to tak vypadalo, že žádný projekt pořádat nebudu, protože jednoduše nemám hlavu na to, abych vymyslel něco nového, co by už nevymyslel nikdo přede mnou. Jenže potom jednoho pozdního večera, těsně před tím, než jsem šel spát, mě něco napadlo. Něco, co by mohlo být vtipné, zajímavé a tak trochu i chvástačkové - a v tu chvíli se zrodila myšlenka na vlastní projekt. Určitě se tedy asi ptáte, o co všechno vlastně ve Vánocích s radostí jde, že ano? Není to nic složitého. Když už jsou ty Vánoce, tak věřím, že po štědrovečerní večeři určitě pod stromečkem najdeme minimálně jeden dárek, který nám nějakým způsobem udělal radost. Může to být maličkost v podobě knížky (ehm), páru originálních ponožek, nějaký kousek oblečení, nebo něco zcela jiného - foťák, počítačová hra, či celkově vše, co vás jenom trochu učiní šťastnými. Někteří se pochválí, jiní si své dárky nechají pro sebe, protože přeci jen, k čemu je fotka, když budou moci vše ukázat svým přátelům v okamžiku, kdy se s nimi sejdou, že ano? Cílem projektu Vánoce s radostí tedy není nic jiného než vyfotit dárek, který vám udělal největší radost, a připnout jej buď na Facebookovou stránku blogu, Twitter, nebo Instagram a přidat k němu exkluzivní hashtag #vanocesradosti. Možností je taktéž napsat jednoduchý článek, kde rozeberete celý vánoční večer a kromě onoho dárku se pochlubíte i ostatními. Jednoduše jde jenom o to, aby byly všechny vaše fotky pohromadě a udělala se tak jedna velká galerie všech vašich splněných přání. Zdá se vám to jednoduché? Tak dávejte pozor. Tímhle to vůbec nekončí. 

Kromě toho, že na fotce bude muset být jeden dárek, který vám udělal největší radost, budete na něm muset být také vy. Je jedno jak. Buď si vytvoříte své vlastní "vánoční selfie", kde budete mít na hlavě vánoční čapku, budete ověšení světýlky, nebo se budete válet v hromadě cukroví. Vynalézavosti se meze nekladou a je tudíž jenom na vás, jak celý tento vánoční projekt pojmete. Samozřejmě v případě, kdybyste se chtěli zúčastnit a bylo by vám naprosto proti srsti zveřejňovat své fotky, můžete svou osobu na fotografii oželet a vyfotit pouze onen vyvolený dárek. Ovšem, když jsou ty Vánoce, proč si trochu neužít srandy, no ne? Termín není určený, ale doufal jsem, že by se vše dalo stihnout o vánočních svátcích, tedy je asi jasné, že i několik dní po Vánocích máte pořád možnost něco zveřejnit, sepsat, nasdílet... Pokud se ale něco takového objeví po Novém roce, svůj efekt to neztratí, ale víte jak... vánoční atmosféra opadne a už to nebude mít kýžený účinek.

Na závěr bych tedy ještě chtěl říci, že Vám všem přeji nádherné prožití Štědrého dne, celých vánočních svátků a především to nejlepší, co na Vás v novém roce 2015 může čekat. Ať se Vám splní všechny sny, narazíte na hodně dokonalých příběhů, prožijete několik dobrodružství (nejen těch knižních) a především pamatujte, že jste naprosto úžasní lidé, bez kterých by byl svět strašně nudným a nevýrazným místem! :) 

Tak co, přidáte se? 

You Might Also Like

1 komentářů

  1. Já jdu do toho:) ještě netuším, co na mě pod stromečkem bude čekat, zítra se jede ještě k tomu k babi, ale myslím si, že něco určitě najdu, co mi udělá ohromnou radost:)
    Výborný nápad! :3

    OdpovědětVymazat

Statistika

TOPlist