Waiting on Wednesday

září 12, 2012

Waiting on Wednesday je týdenní meme, pořádané Breaking the Spine. Cílem tohoto meme je vybrat jednu knihu, kterou si chcete přečíst. Já si to ale tak trochu poupravím, že sice články přidávat ve středu budu, ale rozhodně né pravidelně. Vždy se stane, že na něco zapomenu a přes školní rok toho bude až až…

Rezistence
Veronica Roth 
352 stran, CooBoo

Jedno rozhodnutí tě může změnit - nebo zničit. Každé rozhodnutí má však své důsledky a po napětí, které vzniklo mezi frakcemi, se Tris snaží zachránit sebe a ty, které miluje. Zápasí s ničivými otázkami o smutku a odpuštění, identitě a oddanosti, politice a lásce.
Iniciační ceremonie Neohroženosti měla být pro Tris dnem oslav a radosti, skončila ale krvavými boji. V myslích a duších frakcí se rozhostil nepokoj, napětí každým dnem narůstá. Tris stojí před výzvou. Aby pomohla sobě a ostatním, musí naplno rozvinout svoji divergenci, i když neví, co všechno tím může ztratit …Žádná volba není bez následků.

Měl to být pro Tris šťastný a slavnostní den, ale všechno dopadlo úplně jinak. Po krvavé tragédii mezi frakcemi vzrůstají konflikty a nad společností se vznáší válka. Tris se musela rozhodnout už jednou – a teď ji čeká další volba. Dřívější rozhodnutí, obavy, zármutek i provinilost, to vše ji teď dostihlo a Tris nezbývá než bez výhrad přijmout svou Divergentní identitu. Dokáže se ale vyrovnat se vším, co to znamená?

Mám něco k této knize připisovat? Rezistenci si jednoduše nenechám ujít a hned, jakmile vyjde si ji v nejbližší době pořídím. Nádherná dystopie, která by se měla nechat minimálně jednou přečíst. Jsem opravdu zvědavý, jak vše dopadne... :) 

You Might Also Like

0 komentářů

Statistika

TOPlist